make-money-468x60

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Ποιά ειναι λοιπόν τα χαρακτηριστικά μιας καλής επιχειρηματικής ιδέας;

Τι είναι μια καλή επιχειρηματική ιδέα;

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος επίσημος ορισμός του “τι είναι μια καλή επιχειρηματική ιδέα”, σίγουρα όμως έχει κάποια χαρακτηριστικά που την κάνουν ελκυστική προς το ευρύ κοινό.




Ποια είναι λοιπόν τα χαρακτηριστικά μιας καλής επιχειρηματικής ιδέας;

  • Να δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που έχει μια μερίδα κόσμου
  • Το πρόβλημα που λύνει να είναι τόσο σημαντικό ώστε να μπορεί να βρεθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός ανθρώπων που να μπορούν να πληρώσουν για αυτό
  • Να έχει μονοπώλιο αν είναι εφικτό
  • Να μπορεί να κλιμακωθεί αν αρχίσει να έχει ανταπόκριση
  • Να παράγει ικανοποιητικό κέρδος
Πριν όμως την επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα, πρέπει πρώτα να ξεκινήσεις κάτι μικρό και να έχεις διάθεση να το προχωρήσεις. Δεν πειράζει που θα είναι μικρό, ούτε ότι μπορεί να μην είναι κερδοφόρο στην αρχή... απλά ξεκίνα το και οραματίσου το.
Τι μπορώ να μελετήσω ώστε να γίνω καλύτερος στο να βρίσκω καλές επιχειρηματικές ιδέες;

Για να μπορέσεις να γίνεις καλύτερος στο να βρίσκεις νέες ιδέες πρέπει να εκτεθείς σε καλές επιχειρηματικές ιδέες. Το Internet είναι γεμάτο με άρθρα και βίντεο που σου δείχνουν το δρόμο. 

Δες ΕΔΩ την επιλογή που σου προτείνω και έχει αυτά τα χαρακτηριστικά

http://paraskevasy.olympicidea.com/info2/


Πρέπει να έχεις δεξιότητες

Σε έναν κόσμο που η εξειδίκευση είναι το πάν, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να εξειδικευτείς σε κάτι. Δεν χρειάζεται να πας σε κάποιο πανεπιστήμιο ή να δώσεις εξετάσεις. Αν φτάσεις σε ένα σημείο όπου γνωρίζεις ένα αντικείμενο καλύτερα από το 70% του υπόλοιπου κόσμου, τότε μπορείς να πληρωθείς για την εμπειρία σου. Αν τα καταφέρεις και πληρωθείς, τότε είσαι σε καλό δρόμο. 
Αν πάλι δεν καταφέρεις να πληρωθείς ακόμα μην απογοητεύεσαι… μπορεί η υπηρεσία που παρέχεις να χρειάζεται ακόμα περισσότερη εξειδίκευση, ακόμα περισσότερη εξάσκηση για να την τελειοποιήσεις.
Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο να καταλάβεις ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Πρέπει να δοκιμάζεις, να ξαναδοκιμάζεις, να μαθαίνεις, να βελτιώνεσαι και να μην απογοητεύεσαι. 
Γιώργος Παρασκευάς

Τηλ. 6936831771

skype name: paraskevas.yiorgos

Facebook PROFILE
Facebook FUN PAGE

YΓ. Αν λοιπόν σου άρεσαν αυτά που διάβασες τότε κάνε Like & Share σε αυτό το άρθρο ώστε να πάρουμε ιδέες και απο τους φίλους σου. Αν πάλι διαφωνείς και θέλεις να εκφράσεις την άποψη σου για κάτι, να προσθέσεις ή να με διορθώσεις μπορείς να γράψεις κάποιο σχόλιο παρακάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου